2012-09-01

Grindų betonavimas

Vakar išbetonavo pirmo aukšto grindis (išskyrus katilinę, nes ten dar nesuvedžiotos komunikacijos). Tai pirmas darbas šio namo statybose, kuris buvo patikėtas samdytiems darbininkams.






6 komentarai:

  1. Kaip matosi bus dviejų lygių grindys? Dar norėjau paklausti ar tarp garažo ir namo bus karkasinė siena? Ar tai gerai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Teko derintis prie reljefo. Tačiau pagrindinė erdvė viename lygyje, ir tik įėjimas kiek aukščiau. Taip tarp garažo ir namo karkasinė siena ir nematau tame nieko blogo.

      Panaikinti
    2. Supratau, tiesiog karkasinėj statyboj ne ką te išmanau, kokio storio turėtų būti karkasinė siena tarp gyvenamų patalpų ir garažo? Beje galvoju kai kurias vidines pertvaras irgi daryti karkasines, tik nesugalvoju ar jas daryti kai bus išbetonuotos grindys? Ar nereikia po jomis pamato? dėkui už nuomonę.

      Panaikinti
    3. Jeigu siena tarp patalpų ir garažo nieko nelaiko, tai tada sienos storį galima rinktis pagal šiluminę varžą, o jeigu ji turi kažką laikyti tai tada tenka atsižvelgti ir į apkrovą. O dėl pertvarų vėlgi reikia skaičiuoti apkrovas, jeigu siena nelaužys betoninių grindų tai kam tas pamatas ...

      Panaikinti
  2. O antrame aukšte radijatoriai? O kas betonavo? Gerai padarė gal galit kontaktais pasidalinti. Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labiausiai stebina, kad grindų betonavimas - pirmas samdytų darbininkų atliktas darbas name, čia jau tiesiogine žodžio prasme statoma „savo rankomis“:)

    AtsakytiPanaikinti